יום שני, 5 באוגוסט 2013

תבשיל עדשים וסויה לימוני


תבשיל עדשים מונבטות וסויה לימוני
לתבשיל זה השתמשתי בעדשים  ירוקות באלדי (שזה אומר בעיקר שהן יותר קטנות)
הנבטתי אותן ( השרתי ללילה במים -- העברתי למסננת ובמשך יומים כל פעם שהזדמן לי כ 3 פעמים ביום שתפתי אותם)
והם נבטו יפה  כל כך! שווה להנביט!


מרכיבים: (כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות והמרכיבים אבל זה מה שאני עשיתי ויצא מאוד מוצלח!)
 600 גרם של עדשים ירוקות מונבטות
 (לא חובה)40 גרם פתיתי סויה גדולים מורים במים רותחים ל20 דקות מסוננים וקצוצים מושרים במעט רוטב סויה תמרי ל 5 דקות.
בצל פרוס לרצועות דקות
ג'ינגר חתוך דק (אני שמתי בגודל של חצי  אגודל)
2 כפות גרדת לימון
מיץ מלימון
כף שמן זית
2 כפיות סילאן טבעי
תבלינים: מלח פלפל לפי הטעם   כפית שטוחה זרעי כמון  קמצוץ סומק  חצי כפית זרעי כוסברה טחונים ו2 כפות רוטב סויה תמרי. מעט מאוד מים לפי הצורך
לחמם בווק טוב את השמן
להוסיף את זרעי הכמון  ושאר התבלינים
לאחר שאתם שומעים קולות פיצפוץ של הזרעים להוסיף את הג'ינג'ר ולערבב במשך כ2 דקות
להוסיף את הבצל והסילאן לערבב עד השכמה של הבצל
להוסיף את הפתיתי הסויה
להוסיף את העדשים וגרדת הלימון ורוטב הסויה ולהקפיף עד שהעדשים מתרכות מעט
להוסיף את מיץ הלימון ומעט פטרוזיליה
לערבב טוב
וזהו סימנו!
הצעת הגשה: בליווי אורז אדום מבושל עם תרמילי הל ועלי דפנה – כמו שאני אכלתי היום בצהורים
בתאבון ולבריאות!




תגובה 1: