יום שישי, 30 באוגוסט 2013

ירקות מאודים - פשוט מהיר וטעים

לא יודע איך לא חשבתי על זה קודם כל כך טעים ופשוט!
מושלם שאין זמן ורוצים לאכול משהוא משביע

מרכיבים (4-5 מנות):
 חציל (אם יש באלדי זה הכי טוב אבל גם חציל רגיל יעבוד כאן)

חתיכה בינונית של דלעת

2 גזרים

לרוטב:

מיץ מלימון שלם

כפית שמן סומסום (או שמן זית)

מעט מלח וכמון

הכנה:

לפרוס את הגזרים ואת חצילים לחצי  עיגולים בינוניםואת הדלעת לקוביות גדולות

לסדר בסלסלת אידוי או ששנת אידוי גזרים עליהם דלעת ולבסוף את פרוסות החציל

הסדר חשוב בכדי שכל ירק יקבל את עוצמת האדים המתאימה ירקות קשים למטה ורכים למעלה

לאדות  20 דקות על אש גבוהה

להעביר לכלי אחר ולצקת מעל את הרוטב

לערבב בעדינות (שהירקות ישמרו על צורתם)

לבריאות ובתאבון!

ערוכת הצהרים שלי: ירקות מאודים, כוסמת ירוקה עם מנגולד ותבשיל פול וסייטן סך הכל 8 נקודות

כל הסיר = נקודה לפי שיטת שומרי משקל

כל מנה 5\1 נקודה  אפשר לעגל ל0 נקודות (בהנחה שלא אוכלים את כל הסיר ;) )

**עצה : לי מאוד עוזר שיש לי תבשילי ירקות שהם 0 נקודות כי  זה עוזר פסיכולוגית וגופנית להרגיש יותר שבעה.

גופנית: ירקות מבושלים זה פשוט יותר משביע בגלל תחולת המים הגבוהה והסיבים התזונתיים

פסיכולוגית: אני יודעת שבמידה ואני לא שבעה, אני תמיד יכולה לאכול עוד מהירקות ולכן אין לי חשש שאני  אשאר רעבה .
 אני דואגת שהתבשילים שלי יהיו מעוררי תאבון  ולשם כך אני מקפידה להשתמש בתבלינים ועשבי תיבול טריים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה