יום שישי, 30 באוגוסט 2013

תבשיל פול וסיטן

בתבשיל זה אני משתמשת בסיר לחץ שמקצר לי תהליכים

במידה ואין לכם אני ממליצה לעשות תבשיל דומה בקדרה בבישול  ממושך בתנור או בסיר חשמלי  (כמו חמין)

מרכיבים :

  בצל חתוך לקוביות
 
6 פטריות שיטקי מיובשות שהושרו במים רותחים ונקצצו לקוביות קטנות

250 גר'  סיטן חתוך לקוביות

עגבניה חתוכה לקוביות

500 גר' פול יבש גדול (להשרות לילה קודם)

מעט פטרוזיליה

אבקת קארי , פפריקה ומלח.

2 כפיות שמן (בלבד)


 הכנה:

לחממם  שמן בסיר לחץ  להוסיף את התבלינים (למעט המלח)

להוסיף את הבצל ולאדות

להוסיף את המרכיבים לפי הסדר שהם כתובים ובין מרכיב למרכיב  2 דקות של ערבוב לספיגת טעמים (אפשר להוסיף מעט
מים  שלא ישרף)

לצקת מים עד לכדי כיסוי ולסגור את סיר הלחץ
( במידה ואתם לא משתמשים  בסיר לחץ יש צורך להוסיף מים  עד כ5 סמ' מעל הכיסוי)

לבשל 30 דקות ולסגור את האש

אחרי  שמתקרר מעט והאדים יצאו לפתוח את הסיר ולאדות את כל הנוזלים על אש גבוהה (זה לוקח כ7 דקות)

להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה והמלח ולערבב
 
וזהו זה התבשיל מוכן!

כל כוס מהתבשיל =~ 6 נקודות לפי שיטת שומרי משקל

הפול עם הסיטן מספק לנו חלבון מלא ושפע סיבים תזונתיים!

 לבריאות ובתאבון

התבשיל - (מצד שמאל למטה) מוגש עם כוסמת ירוקה וירקות מאודים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה