קציצות עדשים כל כך טובות שהן התחסלו כל כך מהר שלא נישאר מה להקפיא :)
ניתן להכין מהם כריכים מזינים ומשביעים.
מומלצים מאוד בתוספת תחינה.
חופן אגוזי מלך שבורים ביד.
ניתן להכין מהם כריכים מזינים ומשביעים.
מומלצים מאוד בתוספת תחינה.
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקות
חצי כוס עדשים שחורות
חצי כוס עדשי מש
8\1 כרובית
קישוא בינוני
תפוח עץ קטן מקולף
4 כפות שמן זית
כוס קמח מלא
חצי כוס קמח חומוס
4\1 כוס פשטן תחון
4 כפות שומשום תחון (לא חובה פשוט היה לי בבית)
חופן אגוזי מלך שבורים ביד.
תבלינים : כפית מלח 2 כפיות שטוחות סומק, כפית כמון, כפית פפריקה.
מהלך ההכנה:
הנבטת העדשים
להשרות את העדשים בקערה עם מים 3-4 סמ' מעל הכיסוי ללילה.
לאחר מכן לשטוף במים ולחסות .לשותף 3 פעמים ביום למשך כמה ימים, עד שהעדשים נובטות (בחורף לוכח כמה ימים בקיץ פחות).
***לחמם תנור לחום בינוני
הכנת הבלילה:
לשים את 4\3 מהעדשים בקערה גדולה ולטחון עם כף שמן זית בעזרת ממחה ידני.
לחתוך את התפוח והכרובית קטן ולהוסיף לקערה ולהמשיך לטחון.
לגרד את הקישוא לתוך הבלילה ולערבב.
להוסיף את שאר החומרים כולל את הנבטים שהשארנו בצד.
***הבלילה צריכה להיות רטובה אך לא דלילה .
אם היא דלילה מידי יש להוסיף קמח, ואם היא לא רטובה מספיק ניתן להוסיף מעט מים או מעט שמן.
לעשות כדורים בינוניים ולשטח על ניר אפיה.
לאפות כ25 דקות או עד שהן מתמצקות ומקבלות גוון חום בהיר.
***טריק: קציצות מוכנות ישתחררו בקלות מניר האפייה ולא ידבקו.
שיהיה בתאבון
תמר
הנבטת העדשים
להשרות את העדשים בקערה עם מים 3-4 סמ' מעל הכיסוי ללילה.
לאחר מכן לשטוף במים ולחסות .לשותף 3 פעמים ביום למשך כמה ימים, עד שהעדשים נובטות (בחורף לוכח כמה ימים בקיץ פחות).
***לחמם תנור לחום בינוני
הכנת הבלילה:
לשים את 4\3 מהעדשים בקערה גדולה ולטחון עם כף שמן זית בעזרת ממחה ידני.
לחתוך את התפוח והכרובית קטן ולהוסיף לקערה ולהמשיך לטחון.
לגרד את הקישוא לתוך הבלילה ולערבב.
להוסיף את שאר החומרים כולל את הנבטים שהשארנו בצד.
***הבלילה צריכה להיות רטובה אך לא דלילה .
אם היא דלילה מידי יש להוסיף קמח, ואם היא לא רטובה מספיק ניתן להוסיף מעט מים או מעט שמן.
לעשות כדורים בינוניים ולשטח על ניר אפיה.
לאפות כ25 דקות או עד שהן מתמצקות ומקבלות גוון חום בהיר.
***טריק: קציצות מוכנות ישתחררו בקלות מניר האפייה ולא ידבקו.
שיהיה בתאבון
תמר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה